Back

25 Bedford Street

LONDON

BlackRock were looking to remarket space within this Covent Garden development. They approached JWD who transformed the shopfront, reception and ground floor support areas following a total strip out.

A solid central arrangement of doors dominated the existing reception and allowed cold, wind and debris to enter the building. It also obscured a rare view of the historic Church of St Paul designed by Inigo Jones in 1633, which stands directly opposite. By removing the doors and introducing a three-part glass screen, JWD brings the view of the church centre stage, set back and framed by its avenue of trees. Using the Tuscan colours and simple Italian style of the church facade as inspiration for the new scheme, JWD creates a dialogue between interior and exterior.

A frameless glass draught lobby set to one side solves all practical problems of entrance and allows the plan to be reconfigured with seating in the window. The asymmetry of the scheme is emphasised by an oblique wall in polished lacquer, punctured by a walnut-lined recess with a leather feature wall to anchor the reception desk. The sharp lines of the white desk with black glass fascia are softened by the folded contours of the tan leather wall panels and by the use of timber. The grey veining in the Veronese Statuary marble floor provides a freeform graphic, linking the stark black and white finishes.

‘It was a pleasure working with JWD, who played a key role in the successful repositioning of the Fund’s asset at 25 Bedford Street and the subsequent re-letting of office accommodation. Jo kept the whole team engaged during the design process which helped to ensure that the site works were carried out efficiently. Our tenants are very pleased, as are we, with the quality of the finished product.’

Richard Bryant, BlackRock