Back

2 kingdom Street

LONDON

This is a scheme designed to populate a stunning but empty atrium and provide a central social hub for tenants to use and enjoy. Having recently acquired the building, British Land wished to remove the large reflective pool and open up an enclosed lift lobby allowing free movement throughout the podium level.

JWD uses industrial materials: polished concrete and laminated timber coupled with classic mid-century and contemporary furniture and lighting, to create the required relaxed and inviting environment at the heart of the building.

JWD's bespoke laminated timber screen, 40 metres long, wraps the glass perimeter, veiling views of Westway and providing protection from harsh daylight and the bright lights of tenant occupiers. The arrangement of curved fins creates privacy but also transparency and an illusion of movement when viewed from different angles. Individual lights between the fins define their form and provide a low-level ambient glow, while new ceiling lighting gives a general soft, dappled effect. Internal walls are painted off-black as a dramatic foil for the pendant lights, large intricate spheres which anchor seating groups. Furniture finishes and fabrics in greys, off-black and mustard were carefully selected to compliment the existing architecture. In addition, a variety of seating in contrasting colours and forms provides different settings in which to meet, eat, work, chat, read or rest.

Polished concrete replaces the pool and retains reflections of the modernist architecture.

Completed 2015